I forbindelse med renoveringen af patientstuer og opholdsrum på Psykiatrien i Brønderslev, faldt valgt på den sikrede og selvmordsforebyggende gardinløsning fra Arkisafe. Gardinerne er monteret og personalet fortæller, at de har stor glæde af den sikrede løsning, som er med til at sikre dem og beboerne i hverdagen. Ud over vores gardinløsning valgte Psykiatrien i […]

I forbindelse med renoveringen af patientstuer og opholdsrum på Psykiatrien i Brønderslev, faldt valgt på den sikrede og selvmordsforebyggende gardinløsning fra Arkisafe.

Gardinerne er monteret og personalet fortæller, at de har stor glæde af den sikrede løsning, som er med til at sikre dem og beboerne i hverdagen.

Ud over vores gardinløsning valgte Psykiatrien i Brønderslev også at indføre nye drikkeglas, som er 100% slagsikre, og som er med til at gøre drikkeoplevelse for beboeren så normaliseret som muligt uden at gå på kompromis med sikkerheden. Ligeledes spares der nu på indkøb af engangskrus.

Med udgangspunkt i at god indretning og normalisering sikrer en hurtigere helbredelse og forbedring af patienternes tilstand, har afdelingen nu opnået en løsning, der er optimal for patienterne, da de har mulighed for at mørklægge og få bedst mulig ro.

Sikkerhed for patienter og medarbejdere er højt prioriteret når det gælder valg af løsninger til indretningen. Der indgår for eksempel ikke løsdele, der kan ødelægges eller bruges til at udøve selvskade eller vold mod andre. Gardinstangen er umulig at få ned, da den er monteret med sikkerhedsskruer. Den patenterede gardinstang er designet således, at gardinet nemt klikker ud ved belastning og personalet kan nemt opsætte gardinet igen – uden omkostninger til eksterne håndværkere/montører.

Produkterne er alle udviklet med det formål at nedbringe antallet af hændelser omkring selvmordsforsøg, selvskade og vold mod personale. En stigende udfordring med store menneskelige og økonomiske konsekvenser.

 

Info om gardinløsningen:

Gardinstangen består af stang, kroge og to endestop. Løsningen er testet af SP, Technical Research Institute of Sweden. Krogene løsner sig fra stangen ved påvirkning af vægt. Én krog løsner sig ved maksimalt 1,5 kg og et gardin med 20 kroge ved maksimalt 16,7 kg træk. Se mere her.