I forbindelse med udvidelse af et særligt afsnit med 23 pladser i Region Sjælland, som oprettes på Psykiatrien Syd i Vordingborg, har man valgt specialprodukter og gardinøsning fra Arkisafe. Med udgangspunkt i at god indretning og normalisering sikrer en hurtigere helbredelse og forbedring af patienterne, har afdelingen nu opnået en løsning, der er optimal for […]

I forbindelse med udvidelse af et særligt afsnit med 23 pladser i Region Sjælland, som oprettes på Psykiatrien Syd i Vordingborg, har man valgt specialprodukter og gardinøsning fra Arkisafe.

Med udgangspunkt i at god indretning og normalisering sikrer en hurtigere helbredelse og forbedring af patienterne, har afdelingen nu opnået en løsning, der er optimal for patienterne, da de har mulighed for at mørklægge og få bedst mulig ro.

Sikkerhed for patienter og medarbejdere er højt prioriteret i indretning af valg og løsninger. Der indgår for eksempel ikke løsdele, der kan ødelægges eller bruges til, at udøve selvskade eller vold mod andre. Gardinstangen er umulig at få ned, da den er monteret med sikkerhedsskruer. Den patenterede gardinstang er designet således, at gardinet nemt klikker ud ved belastning og personalet kan nemt opsætte gardinet – uden omkostninger til eksterne håndværkere/montører.

 

Produkterne er alle udviklet med det formål at nedbringe antallet af hændelser omkring selvmordsforsøg, selvskade og vold mod personale. En stigende udfordring med store menneskelige og økonomiske konsekvenser.

 

Info om løsningen:

Gardinstangen består af stang, kroge og to endestop. Løsningen er testet af SP, Technical Research Institute of Sweden. Krogene løsner sig fra stangen ved påvirkning af vægt. Én krog løsner sig ved maksimalt 1,5 kg og et gardin med 20 kroge ved maksimalt 16,7 kg træk. Se mere her.