I forbindelse med en ombygning af Psykiatrisk Akutmodtagelse Vordingborg, er der indrettet med nye sikre møbler, der både designmæssigt og funktionelt er med til at skabe et normaliseret og sikkert miljø for patienter og personale. Et projekt gennemført i et spændende samarbejde med personalet på afdelingen.   Når man træder ind på akutmodtagelsen i Vordingborg, […]

I forbindelse med en ombygning af Psykiatrisk Akutmodtagelse Vordingborg, er der indrettet med nye sikre møbler, der både designmæssigt og funktionelt er med til at skabe et normaliseret og sikkert miljø for patienter og personale. Et projekt gennemført i et spændende samarbejde med personalet på afdelingen.

 

Når man træder ind på akutmodtagelsen i Vordingborg, bliver man modtaget af rolige farver og bløde møbler, der indbyder til at slappe af. Psykiatrisk Akutmodtagelse er åbnet i nyrenoverede bygninger, hvor der er gjort meget for at skabe et miljø der er så brugervenligt som muligt for både patienter og personale.

Det har været ambitionen at skabe en indretning, der gør ankomsten så modtagevenlig som mulig, og samtidig med fokus på at forebygge i forhold til mulighederne for vold og selvskade. Alle de valgte møbler er således specielt designet til psykiatrien, og tilpasset de forskellige områder i Psykiatrisk Akutmodtagelse (PAM).

 

MODTAGELSEN

Farverne på møblerne i modtagelses/venterummet er afstemt efter plakaten med vandfaldet. Det er ønsket at modtagelsesrummet skal være så hjemligt, roligt og hyggeligt som muligt. Samtidig er der tænkt meget over, at skal være muligt at rengøre møblerne. Derfor er alle polstrede møbler betrukket med vinyltekstiler, som er vandtætte og nemme at rengøre og desinficere. Der er ingen åbninger mellem armlæn, ryg og sæde, hvilket fjerner muligheden for at gemme skarpe genstande, narkotika mv.

DAGLIGSTUEN

I dagligstuen har der, ligesom i modtagelsen, været stort fokus på at skabe et rum som er så hyggeligt og normaliseret som muligt. Der er også her arbejdet med farverne på møbler, som skal være med til at skabe rolige og hjemlige omgivelser.

I alt indeholder hele akutafdelingen 10 patientstuer, et modtagelsesrum og en opholdsstue med køkken. I opholdsstuen er tænkt nøje over valget af farver og møbler, så rummet opleves som et hyggeligt og hjemligt miljø.

UDERUM

På første salen er der bygget et uderum, hvor det er muligt at ryge, og også her har vi indrette med slagsikre møbler der tåler at stå ude i al slags vejr.

PATIENTSTUER

Patientstuerne er indrettet med en lænestol og reoler. Begge møbler er udført i slagsikkert plastmateriale, som også gør det nemt at rengøre.

INDRETNING MED EN RØD TRÅD

Der har været et fokus på at sikre en rød tråd i valget af møbler, farver og funktionalitet gennem alle rummene på afdelingen for at sikre så hjemligt og normaliseret et miljø som muligt.

Hele processen har været i et tæt samarbejde med personalet på afdelingen, hvor der har været god sparring, videndeling og dialog omkring mulige løsninger, så vi kunne komme i mål med en optimal løsning der sikrer god funktionalitet, unikt design og optimal indretning.

Ønsker du mere information om projektet eller de anvendte møbler er du velkommen til at kontakte Cornelia Løvenskjold på cornelia@arkisafe.dk, direkte telefon 26804848 eller 44971188.

UDVALGTE PRODUKTER