På Psykiatrisk Center Amager, har det været ønsket at give patienterne de bedste muligheder for at afskærme sig og få bedst mulig ro. En normalisering der ofte sikrer en hurtigere healing og forbedring af deres tilstand, og som nu er blevet mulig ved montagen af den unikke selvmords- og selvskadeforebyggende gardinløsning på afdelingens 132 patientstuer. […]

På Psykiatrisk Center Amager, har det været ønsket at give patienterne de bedste muligheder for at afskærme sig og få bedst mulig ro. En normalisering der ofte sikrer en hurtigere healing og forbedring af deres tilstand, og som nu er blevet mulig ved montagen af den unikke selvmords- og selvskadeforebyggende gardinløsning på afdelingens 132 patientstuer.

Medarbejderne nyder godt af, at der med løsningen ikke indgår løsdele der kan ødelægges eller bruges til at udøve selvskade eller bruges som våben.

Gardinstangen er umulig at få ned da den er monteret med sikkerhedsskruer. Det træk der skal til for at flå gardinet ned sikrer dels, at man ikke kan hænge sig i gardinet og dels, at personalet nemt kan opsætte gardinet – uden omkostninger til eksterne håndværkere/montører.

Gardinløsningen består af tre dele: stang, kroge og endestop. Løsningen er testet af SP, Technical Research Institute of Sweden. Krogene løsner sig fra stangen ved påvirkning af vægt. Én krog løsner sig ved maksimalt 1,5 kg og et gardin med 20 kroge ved maksimalt 16,7 kg træk. Se mere her.

Gardinerne er produceret med en speciel syning, der forebygger muligheden for at gemme og skjule genstande og narkotika. Gardinerne vælges ofte i en kvalitet der giver fuld mørklægning, og giver derved mulighed for et jævnt søvnmønster alle årets dage.

Ønsker du mere information, priser, mål eller prøver, er du altid velkommen til at kontakte Cornelia Løvenskjold via mail arkisafe@arkisafe.dk eller telefon 44 97 11 88.