Region Sjælland anvender ny en-suite dør uden ligaturpunkter i deres baderum for at skabe en mere sikker hverdag for deres patienter. I Region Sjælland var ønsket, at finde en sikker løsning, som gav deres patienter mulighed for at skærme af ud til baderum uden, at gå på kompromis med sikkerheden. Normale døre indeholder flere […]

 

Region Sjælland anvender ny en-suite dør uden ligaturpunkter i deres baderum for at skabe en mere sikker hverdag for deres patienter.

I Region Sjælland var ønsket, at finde en sikker løsning, som gav deres patienter mulighed for at skærme af ud til baderum uden, at gå på kompromis med sikkerheden. Normale døre indeholder flere ligaturpunkter, hvilket særligt i udfordrede miljøer kan skabe farlige og uhensigtsmæssige situationer for personale og patienter.

Region Sjælland valgte, at anvende vores en-suite dør og har monteret disse i flere af deres patientstuer. En-suite døren er med dens særlige konstruktion med til, at forebygge muligheden for selvmord og selvskade, sammenlignet med traditionelle badeværelsesdøre.

En-suite døren kan med enkle beslag monteres i eksisterende dørkarme og er udarbejdet i et blødt og bøjeligt materiale. Døren afmonteres ved 8 kg. træk-belastning og monteres let af personalet igen.

Nedenfor er vist billeder af et rum, hvor den traditionelle badeværelsesdør er udskiftet med en-suite døren, hvorved alle synlige ligaturpunkter er fjernet. De øvrige billeder viser nogle af de ligaturpunkter, som findes i traditionelle dørløsninger.

Hos Safehinge Primera, der har udviklet døren, kan du se et tidligere afholdt webinar, hvor løsninngen præsenteres.

Ønsker du mere information om projektet eller de anvendte løsninger er du velkommen til at kontakte Cornelia Løvenskjold på cornelia@arkisafe.dk, direkte telefon 26804848 eller 44971188.

Anvendte løsninger

Badeværelsesmiljø

LIGATURSIKRET EN-SUITE DØR