PSYKIATRIEN SYD, VORDINGBORG: ”MAGNA-SOFAEN PASSER PERFEKT I DEESKALERENDE MILJØER”

Gennem 3 måneder har vi haft den specialudviklede Magna sofa til test hos Psykiatrien Syd i Vordingborg, for at få nogle erfaringer med dens styrke og anvendelsesområder. Magna sofaen er specielt udviklet til udfordrende miljøer og modstår hård brug grundet dens solide opbygning og slidstærke betræk. Sofaen kan leveres i 1-3 personers størrelse og i mange forskellige farver og betræk.

 

Efter testperioden har vi modtaget denne tilbagemelding fra Connie Pedersen, afdelingsleder hos Psykiatrien Syd i Vordingborg (Oringe):

 

”Magna-sofaen er et fantastisk møbel i vores deeskalerende miljø, hvor patienter kan opleve ro og samtidig hvile sig.

Det er fortrinligt, afgørende og meget hensigtsmæssigt, at det er muligt at vælge den farve og det stof, som passer til det stressreducerende tapet og miljøet som helhed. Magna-sofaen er et imødekommende rart “bamsemøbel”, som ikke minder om institution og hvor man kan finde tryghed og ro – den nærmest kravler op på ryggen.

Sofaen har også en formidabel siddekomfort, hvis man bare vil sidde i den og benytte den store fladskærm til beroligende musik eller film.

En ekstra gevinst er, at den også  produceres i skind-look, som er hygiejnisk og nemt at rengøre, så sofaen altid fremstår appetitlig og indbydende.

Stoffet tåler de ret grove rengøringsmidler, som anvendes på sygehuse og institutioner.

Magna-sofaen er solid og holdbar. Den tåler at mange mennesker benytter den og en ikke altid skånsom behandling.

Vi har placeret sofaen i den skærmede enhed i afsnittet, hvor vi har indrettet et miljøterapeutisk hjørne, hvor patienter selv går hen og finder ro eller der etableres en intensiv skærm,  hvor det miljøterapeutiske hjørne og sofaen aktivt indgår i behandlingen”.

 

Vi har fra Psykiatrien Syd i Vordingborg modtaget disse interessante links til artikler, der fortæller om den positive udvikling man har oplevet ved at have fokus på at skabe rolige normaliserede miljøer, samarbejde på tværs af afdelinger og med patienter og pårørende og ved ganske enkelt at tale anderledes til hinanden:

https://www.sydtid.dk/oringe-s%C3%A6tter-rekord-psykiatrien

https://www.tveast.dk/artikel/antallet-af-baeltefikseringer-i-psykiatrien-styrtdykker