Psykiatrisk Center Sct. Hans – lukkede afdeling, vælger selvmordsforebyggende gardinløsning med mørklægning fra Arkisafe

På den lukkede afdeling på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde, har man valgt at få monteret den selvmordsforebyggende gardinløsning med mørklægning i deres akutstue, i sanserum og på patientstuer. En gardinløsning der med sit unikke design af både gardinstang og kroge, forebygger selvmord, selvskade og vold og skaber et mere trygt miljø for både patienter og medarbejdere.

Gardinerne er mørklægning, og dermed en optimal løsning for patienterne, da de kan afskærme sig og få bedst mulig ro både dag og nat. En normalisering der ofte sikrer en hurtigere healing og forbedring af deres tilstand. Medarbejderne nyder godt af, at der med løsningen ikke indgår løsdele der kan ødelægges eller bruges til at udøve selvskade eller bruges som våben.  Gardinstangen består af tre dele: stang, kroge og endestop. Løsningen er testet af SP, Technical Research Institute of Sweden. Krogene løsner sig fra stangen ved påvirkning af vægt. Én krog løsner sig ved maksimalt 1,5 kg og et gardin med 20 kroge ved maksimalt 16,7 kg træk.   Nedenstående video viser i super-slow, hvorledes krogene falder af gardinstangen ved træk.   Ønsker du mere information om gardinløsningen er vi altid klar til at hjælpe dig. Ring til vores specialist Cornelia Løvenskjold os på 44 97 11 88 eller skriv til cornelia@arkisafe.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.